top of page
Caută

Lecție practică la chimie:” DETERMINAREA ACIDITĂȚII LAPTELUI”

20.03.2024-Lecție practică la chimie:”DETERMINAREA ACIDITĂȚII LAPTELUI”, desfășurată cu elevii clasei a XII-a, profesor- Ureche Dumitru.🥼🥛🧪🌡️

🥛În controlul calității #laptelui, determinarea acidității acestuia este importantă în aprecierea prospețimii lui. 🥛Prospețimea #laptelui poate fi apreciată în funcție de aciditatea sa, deoarece aceasta crește odată cu timpul de păstrare, datorită acțiunii bacteriilor care fermentează lactoza din lapte, transformând-o în acid lactic. În funcție de nivelul de aciditate, #laptele prezintă comportări diferite în procesele de prelucrare tehnologică, fapt care determină modul de valorificare al acestuia.

🥛Determinarea prospețimii #laptelui poate fi făcută prin mai multe metode: proba cu alcool, proba fierberii și prin titrare cu o soluție bazică de NaOH, neutralizând aciditatea dintr-un anumit volum de lapte.

🥛Aciditatea #laptelui se măsoară în grade Thorner, ce reprezintă volumul soluției de NaOH utilizat la titrarea cantității de lapte studiate.

Postări recente

Afișează-le pe toate

ÎMPREUNĂ PENTRU BUNĂTATEA LUMII!

Toamna lui 2024 adună în inima ei toată bunătatea lumii. În acest context, Liceul de Limbi Moderne și Management organizează un magistral...

FLORILEGIUL RECUNOȘTINȚEI

Comunitatea educațională a Liceului de Limbi Moderne și Management adresează sincere felicitări PROFESORILOR MARCA LLMM și tuturor...

ABONEAZĂ-TE

Rămâneți la curent cu cele mai recente știri și evenimente de la Liceul de Limbi Moderne și Management abonându-vă la newsletter-ul nostru. Vă vom trimite actualizări regulate pentru a vă ține la curent.

Vă mulțumim!

bottom of page